PvdA-raadslid weg, is boos over angst voor spreiding

Het Rotterdamse PvdA-raadslid Dos Santos heeft besloten ,,uit onvrede over het uitblijven van vernieuwing'' de fractie te verlaten. Dos Santos meent dat deze ,,te weinig met eigen plannen komt en te veel reageert volgens oude reflexen''. Als voorbeeld noemt de Nederlands-Kaapverdiaan Dos Santos de reactie van de fractie op het voorstel van PvdA-deelgemeentevoorzitter Dominic Schrijer om kansarme allochtonen te spreiden over de stad. Dos Santos: ,,Schrijer heeft het niet over een allochtonenstop of zo, hij heeft het over een probleem en dat maakt hij bespreekbaar. Maar wat doet de PvdA aan de Coolsingel? Die begint te roepen over discriminatie.'' Dos Santos gaat verder als eenmansfractie. De Rotterdamse PvdA heeft voor de raadsvergadering van morgen een interpellatiedebat aangevraagd over de vermeende allochtonenstop. ,,De vraag is of het zijn van allochtoon een criterium kan en mag zijn bij het verkrijgen van toegang tot onze stad'', aldus de fractie in het interpellatieverzoek.