Pensioen direct naar buitenland

De 12.000 gepensioneerde onderwijzers en ambtenaren die in het buitenland wonen, kunnen vanaf halverwege 2004 hun maandelijkse pensioenuitkering rechtstreeks van ABP op hun bankrekening in het buitenland laten storten. Dat heeft een woordvoerder van Nederlands grootste pensioenfonds gisteren gezegd. Nu stort ABP het geld nog op rekeningen in Nederland. De gepensioneerden moeten dat bedrag vervolgens laten overboeken naar het buitenland. Straks kunnen de ouderen sneller over hun maandelijkse pensioenuitkering beschikken. Om het geld rechtstreeks naar rekeningen in het buitenland over te maken, moet het betreffende systeem worden aangepast. Met die operatie is een bedrag van ruim 70.000 euro gemoeid. De aanpassing hoort bij het moderne betalingsverkeer, vindt het pensioenfonds van de overheid. De meeste ABP-gepensioneerden buiten Nederland wonen in andere Europese landen, Noord-Amerika, Australië, Turkije of Marokko.