Nieuwe man moet subsidie behouden

Erop of eronder. Dat wordt de voornaamste zorg van Erwin Knijnenburg als nieuwe directeur van Milieucentrum Amsterdam. Knijnenburg (37), van huis uit planoloog, moet zorgen dat de door het hoofdstedelijk college van burgemeester en wethouders voorgestelde subsidiestop aan de vereniging niet doorgaat – anders betekent dat het einde voor het Milieucentrum en de zeven werknemers.

Nu krijgt de belangenorganisatie nog 185.000 euro per jaar, circa 70 procent van het totale budget, van de gemeente Amsterdam. Bij het Milieucentrum zijn zeventig lokale kleinere milieuverenigingen aangesloten, die met diverse cursussen ondersteund worden. ,,Verder bemoeien wij ons gevraagd en ongevraagd met de politiek'', zegt Knijnenburg, die eerder ook bij de gemeentes Abcoude en Amsterdam werkte als milieucoördinator en beleidsmedewerker verkeer en ruimtelijke ordening. Knijnenburg was al enkele jaren `medewerker algemeen milieubeleid' bij het Milieucentrum.

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps