Iran krijgt van Verenigde Staten nog `laatste kans'

De Verenigde Staten hebben gisteren gezegd bereid te zijn Iran ,,een laatste kans'' te geven om alle bijzonderheden van zijn nucleaire programma bekend te maken. Op een bijeenkomst in Wenen van het Internationaal Atoom Agentschap diende Washington een resolutie in die Teheran tot oktober daarvoor de tijd geeft. Volgens de VS is Iran druk bezig kernwapens te ontwikkelen, maar een rapport van het IAEA gaat niet zover. Wel wordt er onder andere op gewezen dat sporen hoog verrijkt uranium bij een Iraanse kerninstallatie zijn gevonden en dat bepaalde proeven weinig zinvol zijn tenzij het land er een kernwapenprogramma op nahoudt. Iran op zijn beurt, dat alle beschuldgingen tegenspreekt, dreigde vandaag de samenwerking met het IAEA te staken wegens de ,,arrogante houding van sommige landen''.