Internet www.nrc.nl

Beet-TV Herbert Blankesteijn demonstreert in een filmpje de aanleg en werking van een computernetwerk op elektriciteit, waarover hij gisteren schreef op de pagina Product & techniek. Blankesteijn schrijft wekelijks de rubriek Beet voor de website, over computers en internet.

Wordt Nederland dommer? De klachten over het universitaire klimaat in Nederland zijn niet van vandaag of gisteren. Geldgebrek, bureaucratie, anti-intellectualisme en een dalend niveau, zo is alom te horen. Is de situatie echt zo schrikbarend? M, het maandblad van NRC Handelsblad, sprak met elf hoogleraren die werkervaring hebben in verschillende landen. Op de website een discussie over het universitaire klimaat: www.nrc.nl/wordtNederlanddommer.

De mooiste noot Muzikanten en componisten vertellen in M wat ze de mooiste noot in de muziek vinden. Afgelopen zaterdag vertelde zangeres Soesja Citroen over My Funny Valentine door Carmen McRae. Het bewuste fragment is te beluisteren op de site, waar ook alle voorgaande afleveringen van de serie te lezen zijn: www.nrc.nl/demooistenoot.

Rubrieken Dagelijks nieuwe afleveringen van vaste rubrieken op de site. Een overzicht van de rubrieken is te vinden op www.nrc.nl/rubrieken.