Bramer gaat in de olie en azijn

Vanaf maandagochtend gaat Herman Bramer (39) olie en azijn verkopen. Bramer, afkomstig van KPN Retail, wordt directeur `Operations' van de van oorsprong Nederlandse winkelketen Oil & Vinegar, waarvan het hoofdkantoor in Oosterhout staat. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de Nederlandse winkels. De keten van culinaire cadeaushops, die in 1999 werd opgericht, heeft 35 (franchise)winkels in Nederland en 22 winkels in onder meer Italië, Engeland en IJsland. Binnenkort opent de keten ook in Los Angeles. Bramer is nu nog met vakantie, maar volgens John Blogg, de oprichter van Oil & Vinegar, is Bramer een ,,ideale dynamische manager. En dat is maar goed ook: we willen hier geen slaperige mensen.'' Wel moet Bramer volgens Blogg nog leren hoe nichemarketing werkt, bij de winkels van KPN werd ,,alles en masse aan de klanten verkocht''. Gelukkig schijnt Bramer een man met humor te zijn. Blogg: ,,Iets wat hier beter past dan bij KPN''.

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps