Rechter verbiedt profvoetbal in Buenos Aires

Een Argentijnse rechter heeft het profvoetbal in Buenos Aires twee weken stilgelegd. Hij verbood de federale politie vijftien dagen lang te assisteren bij voetbalwedstrijden in de hoofdstad. De rechter deed deze uitspraak naar aanleiding van ernstige ongeregeldheden eind augustus waarbij zeventig mensen gewond raakten. De voetbalclubs Boca Juniors en Chacarita Juniors beklaagden zich erover dat er geen veiligheidsmaatregelen waren genomen door de politie voor hun duel dat 50.000 toeschouwers trok. Het duel werd in de 66ste minuut gestaakt toen het tot een botsing dreigde te komen tussen de twee supportersgroepen. De politie moest traangas gebruiken om te voorkomen dat fans hun oorlog massaal zouden uitvechten. Officials van de clubs verklaarden dat niet meer dan tien van de 450 politiemanschappen in actie zijn gekomen tijdens de preventieve actie.