Oorlogskunst-site in VS geopend

In navolging van verschillende Europese landen is in de Verenigde Staten een website geopend die de teruggave van oorlogskunst aan de eigenaren moet bespoedigen. Zesenzestig musea, verenigd in de American Association of Museums geven op deze site, de Nazi-Era Provenance Internet Portal (www.nepip.org), informatie over zo'n 6.000 kunstwerken uit hun collecties die tijdens de nazi-periode mogelijk door de Duitsers zijn geroofd en in de VS terechtkwamen. Belangrijke musea zoals het New Yorkse Metropolitan Museum en de National Gallery of Art in Washington werken mee aan het registratiesysteem. Meer dan honderd kleine musea zijn niet vertegenwoordigd op de site. Dit overzicht van oorlogskunst in Amerikaanse musea is dan ook verre van volledig. Het World Jewish Congress, dat de website mede-financiert, streeft naar een internationale en volledige registratie van oorlogskunst