Kalfsvlees met citroen en sinaasappel

Als u niet van een bittere smaak houdt, kunt u een beetje suiker bij het koken van de plakken sinaasappels en citroen toevoegen. Een andere mogelijkheid is de sinaasappel en citroen te pellen, het vruchtvlees overdwars in iets dikke plakken te snijden en die plakken circa 5 minuten in de saus te koken tot ze net gaar zijn. Het vlees kunt u desgewenst in een geribbelde grillpan bakken of onder de grill grilleren. Vergeet in beide gevallen de verse salie niet. De combinatie van de smaken van de sinaasappel, citroen met het vlees is heel bijzonder, en hoe krokanter de saliebladen zijn hoe lekkerder.

Snijd de sinaasappel en citroen overdwars in dunne plakken van circa 3 mm dik. Doe ze in een zware, kleine pan. Giet er zoveel kokend water over dat ze net onderstaan, zet op een matig vuur en laat ze circa 30 minuten zachtjes koken, of tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze even uitlekken. Let erop dat de plakken niet scheuren.

Giet intussen het sinaasappel- en citroensap in een kleine pan, laat op een hoog vuur tot de helft inkoken. Giet er de bouillon bij en laat weer tot de helft inkoken. Proef en breng op smaak met zout en peper. Leg de plakken sinaasappel en citroen vlak voor het serveren in de saus en laat ze even doorwarmen.

Bestrooi de kalfsentrecotes met zout en peper. Druk een paar verse saliebladen op beide kanten van het vlees en bestrooi met zout en peper. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een middelgrote, zware koekenpan op een middelhoog vuur. Leg er de entrecotes in en bak ze een paar minuten aan beide kanten zodat de buitenkant bruin en de binnenkant rosé is. Schik het vlees op voorverwarmde borden. Vergeet de salieblaadjes niet; die zijn een beetje krokant gebakken verrukkelijk bij het vlees.

Lepel de saus over het vlees, schik er wat plakken sinaasappel en citroen bij en serveer bijvoorbeeld met geroosterde aardappels.