Heerenveen wil af van Abgar Barsom

Voetbalclub Heerenveen wil het contract met de Syrisch Zweedse speler Abgar Barsom (25) ontbinden. Een lange reeks strubbelingen met de technische staf is voor de club aanleiding om de speler te ontslaan. Barsom stond tot het einde van het seizoen onder contract bij de Friese eredivisieclub. Hij kwam vorig jaar over van Djurgaarden maar raakte na een paar maanden zijn basisplaats kwijt. Volgens voorzitter Riemer van der Velde is het ontslag het het gevolg van een serie incidenten. ,,We zijn een jaar bezig geweest om met hem een verhouding te creëren waar we allemaal gelukkig van zouden worden. Dat is niet gelukt.'' Barsom zegt in het weekblad VI dat zijn uiterlijk (lang haar, sikje) aanleiding is om hem niet meer op te stellen. Van der Velde ontkent dit.