Enkele buien

De rest van de week blijft het toch tamelijk wisselvallig weer. Pas in het weekeinde is het een paar dagen rustig en misschien ook wat zonniger nazomerweer.

Vanochtend vroeg vertrok de laatste regen uit het noordoosten van het land. In Groningen had het in totaal 24 uur achtereen geregend, met als resultaat een neerslag van 30 tot 50 millimeter. Inmiddels nadert vanuit het noordwesten een buienstoring. Vanavond en vannacht vallen in de kustprovincies flinke buien, mogelijk ook met onweer. Het koelt af naar 10 tot 12 graden. Verder landinwaarts is het overwegend droog met meer opklaringen en plaatselijk mistbanken. Met 6 tot 9 graden wordt het daar wat kouder.

Morgen breiden de buien zich uit over de rest van het land. Tussen de buien door komt de zon soms goed tevoorschijn, maar warmer dan 16 tot 19 graden wordt het niet. De westelijke wind is in het algemeen matig, kracht 3 tot 4.

Donderdag is het in de nabijheid van een hogedrukuitloper overwegend droog. Naast zon zullen er nog flink wat wolkenvelden te zien zijn. Bij een zwakke of matige noord- tot noordwestenwind wordt het iets zachter met 18 tot plaatselijk 21 graden.

Vrijdag passeert een storing met veel bewolking en enige tijd regen. Als de zon toch nog even doorbreekt, kan het nog net 20 graden worden. In het weekeinde is het rustig en droog nazomerweer met kans op mist, maar vooral 's middags ook zonnige perioden. De temperatuur stijgt tot rond de 20 graden.