Bondscoach pareert kritiek

In de aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Tsjechië reageerde bondscoach Dick Advocaat gisteren op de kritiek die Johan Cruijff eerder die dag in zijn wekelijkse column in de Telegraaf spuide.

De oud-voetballer vond dat Advocaat zaterdag te lang had gewacht met aanbrengen van wijzigingen in zijn formatie. Cruijff vond het ook niet collegiaal van Advocaat dat hij de internationals van Barcelona niet beschikbaar stelde voor de wedstrijd van vorige week tegen Sevilla.

,,Ja, wat moet ik daar mee?'', vroeg Advocaat zich af. ,,Hij heeft net als ik twee keer de kans gehad om bondscoach te worden. Ik ben de uitdaging aangegaan. Hij niet. Dan is het makkelijk om verwijten te maken en vanuit een ivoren toren alles te roepen. Als je problemen met iemand hebt, kun je hen volgens mij ook gewoon bellen. Dat zou ik doen. En wat Barcelona betreft, het schema van de kwalificatieduels staat al anderhalf jaar vast.''