Volleyballers na zege op weg naar top-acht bij EK

Na de 3-2 overwinning op Polen ligt de Nederlandse volleybalploeg bij het Europese kampioenschap op schema voor een plaats bij de eerste acht. Bondscoach Bert Goedkoop toonde zich zaterdag nog uiterst ontevreden op het toernooi in Duitsland, hoewel zijn ploeg die dag met 3-2 van Griekenland gewonnen had. ,,Ik herkende in de eerste drie sets mijn eigen ploeg niet'', aldus Goedkoop. Nederland staat nu derde in groep 1, achter Servië-Montenegro en Rusland. In die groep mag Bulgarije Matei Kaziski niet meer opstellen. Volgens de Europese volleybalbond is zijn licensie niet in orde. Kaziski speelde nog wel mee tegen Rusland. De Bulgaarse ploeg is daarvoor gestraft: de nederlaag met 3-1 is door de Europese bond omgezet in een verlies met 3-0 met de setstanden drie keer 25-0 voor Rusland.