Overwinning Engeland met historisch doelpunt

Engeland heeft zaterdag een moeizame overwinning behaald in de voorronde voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar in Portugal. De uitwedstrijd tegen Macedonië wonnen de Engelsen met 2-1, na bij de rust nog achter te hebben gestaan.

Voor Engeland scoorde Wayne Rooney de gelijkmaker. De spits van Everton is door zijn treffer de jongste doelpuntenmaker van Engeland in de historie, met 17 jaar en 317 dagen. David Beckham scoorde uit een strafschop de 2-1. Door de zege verkleinde Engeland de achterstand in groep 7 op koploper Turkije tot twee punten. De Engelsen hebben een duel minder gespeeld. De Turken wonnen met 3-0 van en in Liechtenstein.

Titelhouder Frankrijk was in Parijs tegen Cyprus al bij de rust (3-0) zeker van de overwinning: 5-0. De Fransen, voor wie Trezeguet (twee), Wiltord (twee) en Henry scoorden, zijn vrijwel zeker van EK-kwalificatie. In groep 1 gaan ze ruim aan de leiding. In groep 9 dankte Italië de zege op concurrent Wales (4-0) vooral aan Filippo Inzaghi, die tussen de 59ste en zeventigste minuut een hattrick produceerde. Del Piero tilde de score naar 4-0 uit een strafschop. Italië heeft de kans op plaatsing voor het EK nu weer in eigen hand.

Zweden verstevigde in groep 4 de koppositie. In Gothenburg werd San Marino met 5-0 verslagen. Ajacied Zlatan Ibrahimovic scoorde twee keer.

IJSLAND: pagina 16