NADER BEKEKEN

Wat ze ook doen of bedenken, de doelman en zijn vier verdedigers, die zich vaak met gevaar voor eigen leven in de baan van schot of push wagen, tegen een goed uitgevoerde strafcorner is vrijwel geen kruid gewassen. Zeker nu de sleeppush volledig is ingeburgerd ook in het vrouwenhockey kan het `schot' langer worden gecamoufleerd, met als gevolg dat de reactiesnelheid van de lijnstoppers in het doel nog verder wordt beknot. Die is toch al beperkt, met dank ook aan de fabrikanten die onlangs extra gekromde sticks op de markt brachten waarmee nog harder (120 kilometer per uur en harder) kan worden gepusht. Mislukt de directe doelpoging vanaf de kop van de cirkel (14 meter 63 van de doellijn), dan is daar altijd nog de variant: een van tevoren uitgedokterde strategie, waarop eindeloos is getraind en waarmee de onwetende tegenstander van het kastje naar de muur wordt gestuurd.