Dakloze `acteurs' spelen toneel in metrostation

Acht Rotterdamse dak- en thuislozen gunnen via de theatervoorstelling Under Cover anderen een kijkje in hun leven. Zij nemen belangstellenden mee naar heden en verleden en vertrouwen hen hun toekomstdromen toe. De theaterproductie van Stichting Kunst=Zinnig is geschreven op basis van interviews met de spelers, zeven mannen en een vrouw. Ze zijn verslaafd aan alcohol of drugs, vaak mishandeld en al jaren afhankelijk van hulpverlenende instanties. Behalve vermaak bieden, willen de makers van de productie een ander beeld neerzetten van dak- en thuislozen. ,,Als je je vijand kent, weet je vaak beter hoe er mee om te gaan'', zei producent A. de Goede gisteren. Voor de spelers zijn de uitvoeringen en de repetities belangrijk omdat ze structuur aan hun leven geven en hun zelfvertrouwen bevorderen, aldus De Goede. Under Cover gaat woensdag in première. De voorstellingen zijn ruim anderhalve week te zien in metrostation Wilhelminaplein in Rotterdam. Under Cover is de derde productie van Stichting Kunst=Zinnig waarbij dak- en thuislozen zich via theater voorstellen aan het publiek. Na Rotterdam trekt de productie het land in.