Vijf miljoen gewonnen!

`Wie wil er geen 5.000.000 euro winnen?' werd mij via een buitenlandse e-mail (congratulations) voorgespiegeld. Enig speurwerk via het Handelsregister levert geen informatie op over de afzender. En de website (indiatimes.com) evenmin. Per e-mail claimde ik die 5 miljoen, omdat er geen adders onder het gras zaten en ik weinig risico loop. Vervolgens ontving ik een e-mail (vital informations) waarin de afzender veel informatie vraagt, niet relevant voor het winnen van een prijs, maar waarbij een verzoek om mijn banknummer ontbreekt. Het lijkt mij riskant om die gegevens te geven, je weet nooit waar je uitkomt. Intussen word ik bestookt met e-mails waarin mij van alles wordt aangeboden en het winnen van allerlei zaken wordt beloofd. Welk luchtje hangt aan deze loterij?

(L. van S.)

Dit stinkt toch aan alle kanten?! Dat kan ik hier zelfs ruiken. Als u hapt, moet u bijvoorbeeld eerst 10.000 euro overmaken voordat u de prijs zogenaamd krijgt. U bent zo dom geweest te reageren. Dan blijven ze u bestoken. U kunt het best uw e-mail adres (tijdelijk) opheffen. Dan bent u van die troep af.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele

    • Adriaan Hiele