The Lord of the Rings: The Two Towers

De dvd die nu van het tweede deel van The Lord of the Rings-trilogie uitkomt, is weliswaar al een special edition, met een extra schijf vol making of's en voorproefjes op het derde deel, The Return of the King dat deze herfst in première moet gaan.

Maar net als bij de dvd-versie van het eerste deel van Peter Jacksons Tolkien-verfilming, is het vooral een zoethoudertje voor de fans. De lange dvd-versie van The Two Towers verschijnt later dit najaar. Het wordt kiezen of delen: de bioscoopversie van de film, of de dvd-editie, waarschijnlijk weer zo'n half uur langer. En die, zoals het zich er nu laat uitzien, net als deel een waarschijnlijk ook nog eens beter is. Voor de echte liefhebbers dus, deze dvd-editie. Met als extra verrassing een kort filmpje dat acteur Sean Astin (Sam) in een weekend in Wellington maakte met de harde kern van cast en crew in ongewone functies.

De hoofdrol van The Long and Short of It wordt namelijk gespeeld door cameraman Andrew Lesnie, en Peter Jackson heeft een cameo als buschauffeur. Het filmpje gaat over een van de fascinerendste dingen van Lord of the Rings, namelijk over de verschillende perspectieven van al die grote (mensen, elfen, tovenaars) en kleine (hobbits, dwergen) wezens. De twee andere rollen zijn dan ook voor de body doubles van de acteurs: de boomlange Paul Randall en de piepkleine Taiwanese Fon, stand in voor hobbit Pippin. Om de grap compleet te maken is er over het maken van dit filmpje ook een documentaire op de dvd opgenomen. Daarin is te zien hoe acteur Andy Serkis (Gollem) begint als assistent locatiemanager, maar de camera toevertrouwt dat hij zich aan het einde van de middag zal hebben opgewerkt tot regie-assistent.