Simon Mulligan, piano

O, o, wat pingelt die Simon Mulligan op het hoesje van zijn nieuwe cd toch lusteloos op de piano. Hij is ook nog maar net uit bed. O nee, dat pyjamajasje is toch een echt streepjesoverhemd, compleet met manchetknopen. Zó nieuw, dat het nog stijf staat en alle vouwen nog zichtbaar zijn. Verder wel een lekker jongetje, donker haar, eindje in de twintig. Binnenin showt hij nog veel meer gloednieuwe kleertjes, een spijkercolbertje, een pak met fijne C&A-streepjes, een paars fluwelig pak.

Op de achterkant wendt Beethoven zijn blik af van een foto met Simon Mulligan in langmouwig shirt. Zou hij geen rokkostuum hebben? Ja hoor, gelukkig wel, zien we op internet. Daar lezen we ook dat hij studeerde in Londen, Parijs en aan het Comomeer. Hij kreeg les van Alfred Brendel, Dmitri Bashkirov, Charles Rosen, Alexis Weissenberg en Murray Perahia. Zóveel leraren, zou hij ook kunnen spelen dan? Ja hoor, horen we op de cd, hij kan álles: Sjostakovitsj, Debussy, Clapton, Bach, Satie, Beethoven én Simon Mulligan!

Simon Mulligan, piano (Sony Classical SK 87706)

    • Kasper Jansen