Onschuld verloren in Bakkum

Camping Bakkum. Op elk veldje is vandaag een caravan te vinden waar een nerveuze spanning heerst. Iets meer rechtop staan, Chantal. Niet je schouders laten hangen. Of: nee, zo kijkt Jamai niet... Dat weet je toch?, klinkt het hier en daar boven gettoblasters uit. Nog een uur en het is zover. Dan begint het hoogtepunt van alle activiteiten die de grootste en oudste camping van Nederland jaarlijks organiseert. De Play Back Show!

In de grote kuil in het midden van de camping, beter bekend als de Pan, inspecteert een medewerker de verlichting. Vorig jaar jureerde Hennie Huisman. Tóén was het druk! Men kwam van heinde en ver. Daar is nu geen geld meer voor, zegt hij een beetje gelaten. De Pan stroomt toch vol. Veel arbeidersgezinnen uit Amsterdam, de kindsterretjes aan de hand.

Er is iets met hun blik. Het is net te af, te professioneel. Verloren onschuld. Alsof je naar een televisie kijkt die is afgestemd op de kanalen van de populaire roem. Gejoel als de presentator opkomt. Beste mensen, hallooo...

Ik hoor jullie niet. Dat kan beter.....

Roel Visser is freelance fotograaf.

Dit is de derde aflevering van de serie Hartstocht in Holland.

    • Roel Visser