Leeuwarder school zet universiteit in Kazachstan op

De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) wil een universtiteit in Kazachstan opzetten. De universiteit moet mensen opleiden tot maatschappelijk werker, omdat Kazachstan bijna geen maatschappelijk werk kent. Een woordvoerder van de NHL heeft dat bekendgemaakt.

De NHL wil de universiteit samen met de University of Strathclyde uit Glasgow en de universiteit van Almaty uit Alma Ata opzetten. De Europese Gemeenschap heeft 250.000 euro subsidie voor het project beschikbaar gesteld.

In 2005 begint de studie eerst in proefvorm, om daarna in september 2006 definitief van start te gaan. De universiteiten gaan studenten en docenten uitwisselen, een bibliotheek openen en een vaktijdschrift op het gebied van sociaal werk lanceren. Eerder heeft de NHL soortgelijke opleidingen in Gdansk en Poznan in Polen opgezet.