Fiona Renshaw

Ze werd eens uit een schoolkoor gegooid omdat ze te luid zong. Dat is nu moeilijk voor te stellen want op deze debuut-cd klinkt haar stem eerder prettig omfloerst dan schel of opdringerig. En daarbij opvallend laag waardoor de in Engeland opgegroeide singer-songwriter Fiona Renshaw soms sterk lijkt op de Amerikaanse zangeres Cassandra Wilson. Iets anders wat ze met de laatste gemeen heeft is een voorkeur voor lage tempi en een wat gedragen sfeer. Het resultaat is een stemmige plaat met mooie, goed geproduceerde songs, jammer daarom dat de speelduur zo kort is. Om te testen of Fiona Renshaw bij je hartslag past zijn twee liedjes heel geschikt: Waste away waarvoor zij zowel de muziek schreef als de tekst, en Home is where the hatred is van Gil Scott-Heron, de enige cover op deze cd.

Fiona Renshaw: Love in a Bubble (Law of Motion LMCD109, distr. Lowlands)