Ahold

Ik ben erg boos geworden toen ik in NRC Handelsblad van 4 september de berichten over Ahold's topman Moberg las. Dat iemand zich zo goed mogelijk verkoopt wanneer men hem graag wil hebben kan ik begrijpen, maar dat er in onzekere tijden, zoals bij zijn aanname al duidelijk was, een raad van bestuur met die eisen akkoord gaat, doet mij veronderstellen dat al die ellende die in de verschillende onderdelen van Ahold aan het licht zijn gekomen te verklaren is door een onbekwame raad van bestuur.

Ook na het aantreden van Moberg zijn de zaken bij het concern slechter gegaan terwijl dat toch niet te rijmen valt met de hoogte van zijn salaris en andere emolumenten. De aandeelhouders, bijeen in Scheveningen, hebben hun woede kunnen koelen, doch daar werd door de president op denigrerende wijze op gereageerd door het af te doen als `typical dutch'. Al met al heb ik het gevoel dat er, ondanks het schrappen van 400 banen, er weinig zal veranderen. Misschien dat de prijzen fractioneel omlaag zullen gaan maar ik vrees dat de exorbitante beloning van Moberg geen grote verlaging toestaat.

Ik ben er zeker van dat ik bij mijn dagelijkse boodschappen constant denk dat ik voor een zakje aardappelen of een rookworst een paar cent teveel betaal. Die paar cent gaan dus naar Moberg en die gun ik hem niet!