Agassi bereikt halve finales na zege op Coria

Andre Agassi heeft gisteren ten koste van een op halve kracht spelende Guillermo Coria de halve finales van de US Open bereikt. De 33-jarige Amerikaan rolde in drie sets (6-4, 6-3 en 7-5) over de twaalf jaar jongere Argentijn heen, die zowel kampte met een blessure aan zijn linkerhamstring als aan zijn rechterduim.

Agassi, die vorig jaar in New York in de finale verloor van de latere winnaar Pete Sampras, had het geluk dat hij veel langer had kunnen rusten dan zijn opponent. Agassi wist zich op dinsdagavond al verzekerd van een plaats in de kwartfinales, terwijl Coria door de vele regen die deze week op Flusing Meadows neerdaalde pas donderdag de laatste acht haalde.

Agassi stuit vandaag op Super Saturday op de Spanjaard Juan Carlos Ferrero die in vier sets afrekende met de voormalige nummer één van de wereld Lleyton Hewitt: 4-6, 6-3, 7-6 en 6-1. De winnaar van Roland Garros kan maandag de nieuwe nummer één van de wereld worden als hij van Agassi wint.