Kipkayonaise

Heb je wel eens gemerkt hoeveel dingen die met de letter k beginnen lekker zijn? Niet te geloven.

Kijk en lees maar: kippenpootjes, komijnekaas, kaneel, karamel, kokosnoot, kattenvoer (voor katten!), kaasfondue, kiwi, kapucijners, koude cola, koekkruimels, kaktussoep, krentenbol, kogelflesjes, kastanjes, kouskous en knapperige broodjes. Heb ik het nog niet eens over kreeft en kikkerbillen en kandij en komkommer!

Iedereen houdt van koude kip. Want van kip blijft altijd wat over. Gaat in de koelkast. Wordt van lauwe kip snel ijskoude kip. Koude kip is prima, maar kan nog net iets lekkerder. Snij de overgebleven kip in kleine blokjes. Bestrooi met iets anders dat met een k begint. Kerriepoeder bijvoorbeeld. Doe er nog iets met een k bij. Zoals fijngeknipte verse blaadjes koriander. Al veel beter. Maar er ontbreekt nog iets. Wat is het? Eén of twee kersen? Glas karnemelk? Kroepoek? Nee, helemaal niet. Wat wel echt erbij moet, wat niet anders kan, dat is een paar lepels kayonaise. Van die zachte dikke druiperige kayonaise.

Echte ouderwetse kayonaise. Uit de tijd dat er nog ontelbaar meer dingen waren met een k die lekker waren zoals kappelmoes, krambozenjam en kananasvla. Allemaal met die grote lekkere K van kekker!

    • Philip Mechanicus