Eigen nieuws

Hoe leuk is de school dit jaar? Al kastanjes gevonden en mannetjes gemaakt? Schrijf ons wat je hebt meegemaakt. Dan is het nieuws en zetten wij het in de krant! Vermeld wel altijd je naam, adres en leeftijd. Stuur je verhaal naar NRC Handelsblad, postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. Of e-mail naar cs@nrc.nl. Ook tekeningen en foto's zijn welkom.

Juf Marijke van de Theo Thijssenschool

Eigen tekening van Eden Berger, 4 jaar, Amsterdam

Eigen tekening van Pepijn Hoorn, 5 jaar, Rotterdam

Ansichtkaart

Ik ben naar Center Parcs geweest. Ik heb gezwommen in een leuk zwembad. Ik ging een paar keer in de waterbaan, dat was heel leuk. Ik zit op de Mytylschool in Haren in groep MiA 5.

Eigen nieuws en tekening van Dennis Jongman, 11 jaar, Sappemeer

School

Toen ik voor het eerst naar school ging, was ik heel blij, want ik kreeg een hele leuke meester in groep 6.

Op school gingen we meteen een dictee doen. Dat waren woorden uit groep 5.

Wij hebben in de klas 27 kinderen.

13 jongens en 14 meisjes.

Ik ben zelf een meisje.

We hebben een nieuwe jongen in de klas, hij is best aardig.

We hebben 2 Mandy's s en 2 Jelles.

Het was heel leuk de eerste dag.

Ik hoop dat het een heel gezellig jaar wordt.

Lynette Joosten, 8 jaar, Utrecht

Slaapkamer

Dit is mijn slaapkamer. Maar je ziet niet mijn zus Lieve (ook 4) en ook niet mijzelf. Op het bed links ligt een meisje van 7, en rechts liggen een meisje van 0 en een meisje van 1. Die hebben allebei een stapel luiers naast hun bed. Boven elk bed zit een lampje. Middenin staat mama, onder de grote lamp. En links hangt een schilderij aan de muur. Rechts zie je ramen met gordijnen. Linksonder staat een schatkist, rechts een speelgoedhond.

Eigen nieuws en eigen tekening van Janneke Wijman, 4 jaar, Monnickendam

De Blackout

Op Donderdag 14 augustus gingen we een dagje naar New York. We vertrokken vanuit Princeton waar we twee weken op vakantie waren (Anne zit in een rolstoel dus het was al een hele vraag of we überhaupt wel naar New York gingen). Eenmaal daar hebben we heel veel leuke dingen gedaan. We gingen op een boot om rond Manhatten te gaan. Toen we op de terugweg waren stonden er allemaal mensen op de kant, mijn opa zei dat dat mensen waren die naar de overkant moesten. Toen we op de kant waren liepen er allemaal mensen, mijn opa zei deze keer dat het toeristen waren. Dat geloofden we niet dus vroegen we het aan iemand die er liep. Die man vertelde ons dat de stroom was uitgevallen.

In het begin vonden we het wel gaaf, want onze ouders zeiden dat we de kroeg in gingen. Maar alleen waren de meeste kroegen dicht. Toen liepen we naar Pennsylvania Hotel en gingen daar zitten. Anne moest naar de w.c. dus dat was niet zo makkelijk, omdat de w.c. op de eerste verdieping was. Toen was er een man en die hielp Anne naar een andere w.c: de personeels-w.c.

De volgende dag zagen we op het nieuws dat er mensen op de straat hadden geslapen. Ze kregen een laken van het hotel. We waren heel erg blij dat wij niet op de straat hoefde te slapen. Gelukkig zijn we allemaal veilig thuis gekomen.

Het was een heel spannend avontuur.

Anne (bijna 10) en Daan (12) de Ruijter, Oirschot