Zomeropera deels afgelast wegens gebrek aan geld

Een deel van het Flevolandse festival De Zomeropera is alsnog afgelast door geldgebrek. De Festivaltour, waarbij het evenement langs bijzondere locaties in de provincie zou trekken, is geschrapt. De Zomeropera werd twee weken geleden bijna geheel afgelast door een interne ruzie. Nadat de stichting Theatermakerij de organisatie overnam kon het festival vorige week woensdag, donderdag en vrijdag al wel doorgaan. Ook de afsluiting van het festival in Almere vanaf 24 september gaat door. ,,Het festival is door alle perikelen een maand opgeschoven'', aldus een woordvoerder. ,,Die maand liepen er wel betaalde krachten rond en dat heeft ons veel geld gekost. Daardoor hebben we moeten schrappen in het programma.'' Ook het regelen van gemeentelijke vergunningen op korte termijn bleek een probleem.