Reorganisatie Vilenzo

Het Tilburgse confectiebedrijf Vilenzo, leverancier van maatpakken en dames-, heren- en kinderkleding, gaat reorganiseren. De activiteiten worden geconcentreerd op minder locaties en het bedrijf gaat een kleiner aantal merken (waaronder Jaguar en Van Gils) voeren. Bij de reorganisatie zal een nog onbekend aantal banen verdwijnen. ,,Gedwongen ontslagen zijn hierbij onvermijdelijk'', aldus het bedrijf vanochtend in een verklaring.

Vilenzo, waar 2.500 mensen werken, zegt in problemen te zijn gekomen door een kopersstaking bij consumenten in de afgelopen hete zomer, waardoor klanten geen behoefte hadden aan aanvullingen op hun winkelassortiment. Het bedrijf heeft hierdoor een te grote voorraad opgebouwd en gaat nu zijn restanten van het afgelopen seizoen versneld verkopen. Voor het afwaarderen van deze voorraad en voor de aangekondigde reorganisatie treft Vilenzo een voorziening van tussen de 3,5 en 5,5 miljoen euro.

In het eerste halfjaar is de omzet van Vilenzo met 12 procent gedaald tot 76,5 miljoen euro. Het nettoverlies kwam uit op 4,6 miljoen euro, tegen 372.000 euro verlies in dezelfde periode vorig jaar. Eerder al stelde Vilenzo de winstverwachting voor heel 2003 fors naar beneden bij. De winst voor afschrijvingen, in 2002 nog 5 miljoen euro, zal meer dan 45 procent lager uitkomen. Het nettoresultaat blijft negatief.