Krant verklapt titels Potter

Het Britse boulevardblad The Sun denkt dat het grote raadsel is opgelost: Harry Potter and the Mudblood Revolt en Harry Potter and the Quest of the Centaur. Dat zouden de titels zijn van de slotdelen van J.K. Rowlings zevendelige epos rond haar jonge tovenaar.

Die titels zijn volgens het blad namelijk in het geheim als handelsmerk vastgelegd door het bedrijf Seabottom Productions. En dat is gevestigd op het adres van de Londense advocaten van Warner Bros. En Warner Bros. is de producent van de Harry Potterfilms. En de enige geregistreerde werknemer van Seabottom werkt ook bij het advocatenkantoor .

Rowlings uitgever, de advocaten en Warner Bros. weigerden The Sun commentaar.

De titel van deel zes, Harry Potter en de opstand van de modderbloedjes, verwijst naar de scheldnaam voor tovenaars in de boeken van Rowling die geen tovenaars als ouders hebben. Harry's vriendin Hermelien bijvoorbeeld komt uit een gezin van gewone mensen, dreuzels. De speurtocht naar de centaur uit de titel van deel zeven zou kunnen verwijzen naar het wezen dat in deel vijf de leerstoel Verweer tegen de zwarte kunsten op Zweinstein overneemt.

Volgens fans op internet zijn de titels slechts een afleidingsmanoeuvre. ,,Rowling kan heus wel wat beters verzinnen.''