Geld van cabaretiers zoek bij impresario

Impresariaat 't Bos Theaterproducties en enkele van de cabaretiers die het vertegenwoordigt zijn getroffen door fraude. De boekhouder van het impresariaat, S.E.J. H., wordt ervan verdacht 2 tot 2,5 ton euro te hebben gepind en te hebben overgeboekt van rekeningen van cabaretiers die de Amsterdamse producent in beheer heeft. Het Openbaar Ministerie te Amsterdam heeft de rechtszaak tegen H., die stond gepland voor 22 augustus, verplaatst naar eind december omdat er volgens een woordvoerder meer onderzoek moet worden verricht.

Een woordvoerder van het impresariaat 't Bos: ,,We zijn geschokt, maar het voortbestaan van het impresariaat komt niet in gevaar.'' Hangende het onderzoek wil het impresariaat verder niets zeggen, ook niet welke cabaretiers zijn getroffen, of om hoeveel geld het precies gaat.

Cabaretiers die door 't Bos worden vertegenwoordigd zijn de groep Niet Uit Het Raam, de duo's Plien & Bianca, Van Houts & De Ket en de clown Hakim. Ook is 't Bos producent van de Vagina Monologen, die dit seizoen een moslima-vervolg krijgen: De Gesluierde Monologen. Plien & Bianca maken dit seizoen het toneelstuk Stessen, met Paul Groot en Owen Schumacher, bekend van hun imitaties in het tv-programma Kopspijkers.