Geen rek meer in het speelschema

De bijna onophoudelijke regenbuien in New York hebben de organisatie van de US Open voor aanzienlijke problemen met het speelschema gesteld. Vooralsnog houdt hoofdscheidsrechter Brian Earley vast aan het plan de vrouwenfinale op zaterdagavond te spelen, waardoor sommige tennissters twee partijen op één dag moeten afwerken.

De Française Mary Pierce begon op maandagavond aan haar partij tegen Anastasia Myskina. Na drie dagen staat nog altijd de stand van 7-6 en 2-0, in het voordeel van de Russin, op het bord. Ook de Japanse Ai Sugiyama en de Italiaanse Francesca Schiavone wachten nog op een droog moment om hun partij in de vierde ronde af te maken. De organisatie van de US Open heeft laten weten dat alle kwartfinales bij de vrouwen voor vandaag op de agenda staan. De halve finales worden dan niet op vrijdagavond gespeeld.

Todd Martin, woordvoerder van de spelersraad van de organisatie voor tennisprofessionals, heeft gisteren aan The Washington Post laten weten dat de mannen niet twee partijen op één dag zullen spelen. ,,Geen sprake van, onbespreekbaar'', zei de tennisser, die vandaag zijn partij tegen de Spanjaard Juan Carlos Ferrero moet afmaken. ,,Als dat een verlenging van het toernooi tot volgende week betekent, dan moet dat maar.''

Als de regen vandaag tennissen opnieuw grotendeels onmogelijk maakt dan zal de mannenfinale van zondag zeker worden verschoven naar maandag. De laatste keer dat de eindstrijd is uitgesteld was in 1987 toen Ivan Lendl op een maandag won van Mats Wilander.

US Open-directeur Arlen Kantarian liet weten dat onderzocht zal worden of één van de stadions op Flushing Meadows in de toekomst kan worden overdekt. Kantarian weigerde over een crisis te spreken, maar hij liet wel doorschemeren dat de inkomstenderving door het slechte weer enorm is. Op korte termijn zal er op het park van de US Open een hal komen met vijf indoorbanen zodat de spelers in ieder geval kunnen trainen.