EN VERDER

Museumdag

Musea uit Nijmegen en omgeving presenteren zich op zondag 7 september gezamenlijk op de Nijmeegse MuseumZAPdag op het Kelfkensbos. Op het plein staan tenten waarin jong en oud museale workshops kunnen bijwonen over vondsten uit een Nijmeegse beerput, archeologische scherven, stenen slijpen, Wajangpoppen, hennaschilderen en nog veel meer. Tegelijkertijd vindt er het intercultureel festival Alhambra plaats op het Kelfkensbos en in Museum Het Valkhof.

MuseumZAPdag, Kelfkensbos, Nijmegen. 7 sept. 12-16.30u.

Theaterdagen

Theater uit binnen- en buitenland staat op het programma van De Favorieten/de Utrechtse Theaterdagen die van 10 t/m 14 september worden gehouden. Vier kunstenaars en programmeurs programmeren iedere een dag met hun favoriete voorstellingen en activiteiten. Voor de vijfde dag, de zondag, heeft het publiek zelf zes favoriete stukken gekozen die à raison van 1 euro kunnen worden bezocht.

Utrechtse Theaterdagen, versch. locaties Utrecht. 10-14 sept. Inl 030-2324125. Res kassa Stadsschouwburg (11-19u) of 030-2302023 (11-17u)

Cultuurseizoen

Rotterdam opent zijn cultuurseizoen met vier culturele weekeinden in september, te beginnen met de R'Uitmarkt op 5, 6 en 7 september op en rond het Schouwburgplein. Daar presenteren zich muziekensembles, theaters, dansgroepen, musea en andere kunstinstellingen. Op binnen- en buitenpodia wordt een voorproefje gegeven van het komende seizoen. Met onder meer breakdance, muziek, cabaret en literatuur.

Inl. 010 4331300, www.cultuurinrotterdam.nl

Wereldhavendagen

Rotterdam biedt weer een gratis havenfestival met diverse (boot)excursies en demonstraties op de Maas en een spectaculair avondprogramma aan de Boompjeskade.

Rotterdam, 5 t/m 7 sept. Inf. VVV Rotterdam, tel. 0900 403 40 65. www.wereldhavendagen.nl

Haags Uitfestival

Het Haagse culturele seizoen wordt geopend met optredens, cultuurdebatten, lezingen en de Haagse Museummarkt in de binnenstad.

Locatie: Spuiplein en diverse theaters, 6 en 7 sept. 11-18u. Inl 0900 340 35 05 (€0,45 p/m), www.denhaag.nl

Tango

Middelburg belooft zondag zuidelijk temperament tijdens de maandelijkse kunst- en cultuurroute, waarbij deze keer de Argentijnse tango in het middelpunt staat. Galeries, musea, antiekzaken en veel winkels zijn geopend. Tussen 13 en 17 uur zal een bonte stoet tangodansers door de binnenstad trekken.

Binnenstad Middelburg, 7 sept. 13-17 uur. Folders bij VVV's, deelnemers (herkenbaar aan blauwe gevelvlag) en div. horecabedrijven.