Boor door schedel

Toen de trap waarop hij stond te werken uit balans raakte, deed bouwvakker Ron Hunt uit het Californische Truckee deed precies wat hem was geleerd: hij gooide zijn boormachine van zich af en sprong van de ladder. Maar in plaats van veilig op de grond te belanden, viel hij met zijn gezicht bovenop zijn boor.

Het gevolg was schokkend; de 46 centimeter lange boor schoot door zijn hele schedel. Het apparaat ging er bij zijn linkeroogkas in en kwam aan de achterkant van zijn schedel weer naar buiten. Hunt: ,,Ik voelde met mijn handen aan de boor, bij mijn oog en aan de achterkant van mijn hoofd. Dat was het moment dat ik doordrongen raakte van wat er was gebeurd.''

Dat de bouwvakker het kan navertellen is door de artsen die betrokken zijn geweest bij het verwijderen van de boor een groot wonder genoemd. Een dergelijk ongeluk was zonder meer dodelijk geweest, stellen ze als de hersens van Hunt niet opzij waren geduwd toen de boor door zijn schedel ging. Daardoor raakten zijn hersens niet beschadigd. Na enig medisch overleg werd de boor gewoon teruggedraaid en uit de schedel van Hunt verwijderd. De bouwvakker verloor zijn oog, maar bleef verder gezond.