The Italian Job

Edward Norton is de satanische schurk in The Italian Job. Hij belazert zijn medeboeven, onder wie Mark Wahlberg en Donald Sutherland, juist als ze een perfecte goudroof in Venetië hebben volbracht. Wat volgt is één langgerekte voorbereiding op de onvermijdelijke zoete wraak. Het clubje boeven rond Wahlberg (Seth Green, Mos Def, Jason Statham) doet zijn best om er een vrolijke sfeer in te krijgen, maar het wil maar geen Ocean's Eleven worden.

Net als in het origineel uit 1969, dat overigens meer als inspiratie dan als voorbeeld dient, is het hoogtepunt hier een achtervolgingsscène met Mini's. Waarbij moet worden opgemerkt dat de Mini's op de trappen van Turijn (1969) toch iets meer indruk maken dan die in de metrobuizen van Los Angeles (2003).

The Italian Job. Regie: F. Gary Gray. Met: Edward Norton, Mark Wahlberg, Charlize Theron. In 79 bioscopen.