Nieuwe topman voor bollensector

Wouter Willems (45) reist dagelijks vanuit Friesland 150 kilometer naar zijn werk, de Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale in Lisse. ,,Ik houd van rust en ruimte en van autorijden'', zo licht hij de lange woon-werkritten toe. Dat betekent ook dat hij anderhalf uur heeft ,,om mijn werk van me af te zetten''. Geen overbodige luxe wellicht in een branche ,,waar men vrij direct tegen elkaar is''. Willems is sinds deze week algemeen directeur van de Bloembollencentrale, ,,het doorgeefluik van de kweker naar de klant''. Geen ingrijpende loopbaanverandering, want hij maakte al vier jaar deel uit van de directie. Het zijn geen florissante tijden in de conjunctuurgevoelige bollensector, volgens Willems. Toch heeft de Bloembollencentrale een omzet van 3,5 miljoen euro, ,,dus zo overbodig als velen zeggen dat we zijn, zijn we nu ook weer niet''.

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat