Lizzie McGuire Movie speelt leentjebuur

Niemand weet dat Lizzie McGuire eigenlijk het leukste meisje van haar middelbare school is. Ze is grappiger, knapper, schattiger en beter gekleed dan al haar leeftijdgenoten. Alleen ze weten het niet, want Lizzie struikelt en stottert en ze draagt, oh foei, wel eens twee keer hetzelfde. Ze is kortom een fashion recycler, en dat is blijkbaar zo'n beetje het ergste wat je kan zijn.

Lizzie McGuire is de hoofdpersoon van haar eigen show, die origineler is dan de meeste tv-series voor (pre-)pubers omdat ze een getekend alter ego heeft, dat soms nog lomper is dan haar levensechte versie, en vaak veel assertiever. De moraal van het verhaal is dat die twee Lizzies op een dag een en dezelfde persoon zullen worden. Dat is in een sitcom beter te verdragen dan in de film die er nu van is gemaakt en waarin ze nog een dubbelgangster heeft. De vooruitgeschoven happy ending van de televisieserie is het hoofddoel van de bioscoopfilm, die daar wel heel opzichtig naartoe werkt. Het scenario speelt schaamteloos leentjebuur bij elke film die ooit gemaakt is over een meisje dat naar Italië gaat om verliefd te worden, en nog bij wat meer ook. Maar Hillary Duff, Lizzie, is grappig, knap en schattig, en ze kan nog zingen ook. Voor sommigen is dat vast genoeg.

The Lizzie McGuire Movie. Regie: Jim Fall. Met: Hillary Duff, Adam Langberg, Robert Carradine. In: 63 bioscopen.