Leasedirecteur gaat in stickers

Berno Kleinherenbrink (40) gaat voor zichzelf beginnen. Na vier jaar directeur geweest te zijn van leasemaatschappij Leaseplan Nederland, gaat hij per 1 oktober het internetbedrijfje Stikkers.com leiden. ,,Het moest er een keer van komen'', zegt Kleinherenbrink, die zijn functie zag vervallen doordat op het hoofdkantoor van Leaseplan Corporation in Almere – Europa's grootste autoleasebedrijf – werd besloten Leaseplan Nederland samen te voegen met twee andere leasemaatschappijen. Is het geen slechte tijd om een internetbedrijf te beginnen? ,,Een dip zoals nu betekent nog niet dat internet geen belangrijk deel van ons leven wordt'', aldus Kleinherenbrink, die anti-diefstalstickers gaat verkopen. ,,De koper kan die sticker op spullen plakken die hij niet kwijt wil raken. Als hij ze dan toch kwijtraakt, kan de vinder via onze website, die op de sticker vermeld staat, de eigenaar terugvinden.'' Zal een dief dat snel doen? ,,Nee, maar wij mikken dan ook op de eerlijke vinder.''

Personalia@nrc.nl