Laatste bod van werkgevers van ambulances

De vakbonden in de particuliere ambulancesector zijn het gisteravond opnieuw niet met de werkgevers eens geworden over een nieuwe CAO. De werkgevers hebben een eindbod op tafel gelegd, waarop de achterban van de vakbonden vandaag moet reageren. De werknemers op de particuliere ziekenwagens zijn boos, omdat ze vier jaar langer moeten werken dan de collega's in overheidsdienst. GGD-bemanningen kunnen al met 55 jaar uittreden, het personeel van de particuliere ambulances pas met 59 jaar. Vorige week voerde de ambulancemedewerkers actie in Den Haag. Zij dreigden de acties te verscherpen. Daarvan zien zij tot komende vrijdag af. Dan komt het actiecomité bijeen om eventuele verdere stappen te bespreken. Wel gaan de zondagsdiensten tot die tijd gewoon door.