Kinderboeken in teken van het bos

Het motto van de Kinderboekenweek 2003, die van 1 tot en met 11 oktober wordt gehouden is Diep in het bos... Van Ko de boswachter tot Roodkapje en Robin Hood. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), organisator van de Kinderboekenweek heeft in aansluiting op het thema een boomhuttenwedstrijd uitgeschreven. De titel van het Kinderboekenweekgeschenk 2003 is: Het Zwanenmeer (maar dan anders), geschreven door de kinderboekenschrijfster Francine Oomen. Het boek gaat over een drieling, zonder moeder maar met een beroemde schrijvende vader. Iedereen die tijdens het evenement voor meer dan 9,99 euro besteed aan kinderboeken, krijgt het boekje gratis. Het prentenboekje Vier bevertjes in de nacht, van illustrator Michael Dudok de Wit kost 2,25 euro.