Kijk uit naar

The Swimming Pool van François Ozon, Panj é asr (At Five in the Afternoon) van de jonge Iraanse Samira Makhmalbaf en de Franse animatiefilm Les Triplettes de Belleville van Sylvain Chomet zijn in Nederland voor het eerst te zien in het festival Film by the Sea dat zaterdag 6 september in Vlissingen begint.

De Balie in Amsterdam organiseert van 4 t/m 7 september een reeks korte films onder de titel Indonesia Calling. Het programma is samengesteld door de van geboorte Australische filmer Karel Doing, tijdens een reis door Indonesië. Hier kwam hij in contact met onafhankelijke filmmakers wier werk hij selecteerde.

Het Filmmuseum in Amsterdam vertoont t/m 15 september dagelijks The Party (Blake Edwards, 1968), als extraatje bij het Tati-retrospectief. Er is een treffende gelijkenis tussen de worstelingen van Jacques Tati's alter ego Mr. Hulot met de wereld om hem heen, en die van de Indiase acteur (Peter Sellers) die een zorgvuldig spoor van verwoesting trekt door een sjiek feest.