Britse kunstenaar Terry Frost (87) overleden

Maandag is op 87-jarige leeftijd de Britse beeldend kunstenaar Terry Frost overleden. Dit is bekendgemaakt door The Royal Academy of Arts in London. Sir Terry, die woonde en werkte in Cornwall, wordt omschreven als een man met een opgewekte persoonlijkheid, een eigenschap die in zijn werk is terug te vinden. Zijn exuberante schilderijen vormden een kleurrijke variant op de cerebrale landschappelijk georiënteerde kunst van zijn tijdgenoten uit St. Ives. Sir Terry begon in 1941 in krijgsgevangschap op Kreta te schilderen. Vanaf 1950 legde hij zich toe op abstracte kunst: kleurrijke geometrische figuren. Zijn werk geldt als een inspiratiebron voor de abstracte kunst in Groot-Brittannië. In 2000 wijdde de Royal Academy of Arts een tentoonstelling aan veertig van zijn werken.