Bankier gaat weelde managen

Ivo Hemelraad (41) houdt zich sinds 1 september bezig met het managen van `wealth': hij wordt bij Mees Pierson directeur van de afdeling die bancaire diensten verleent aan vermogende particulieren, stichtingen en verenigingen. Geen onbekend gebied voor Hemelraad, die al veertien jaar bij de bank werkt, onder meer in Zwitserland en op de Antillen. Waarom hebben vermogende particulieren, stichtingen en verenigingen zo'n aparte behandeling nodig? ,,Omdat hun inkomsten vaak uit oud geld afkomstig zijn, of uit schenkingen en nalatenschappen'', licht Hemelraad toe. ,,Daar komt bij dat het geld vaak tot in lengte van dagen beschikbaar moet zijn voor ideële doelen, variërend van natuurbeheer tot `minder bedeelden'. Dat maakt de behoefte aan begeleiding anders.'' Wealth management is een bloeiende branche, volgens de nieuwe directeur. ,,Het aantal vermogenden groeit, net als de aandacht voor ideële doelstellingen.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat