Andre Agassi door opgave in kwartfinale

Tussen de regenbuien door heeft tennisser Andre Agassi zich vannacht geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. Zijn landgenoot Taylor Dent moest bij een achterstand (6-7, 6-4 en 7-5) opgeven met een hamstringblessure.

Wegens het slechte weer konden de andere partijen niet worden uitgespeeld of moesten worden uitgesteld. Sjeng Schalken kwam helemaal niet in actie tegen de Duitser Rainer Schüttler. De Spanjaard Juan Carlos Ferrero won een set tegen de Amerikaan Todd Martin (6-2). De Argentijn Guillermo Coria en de Zweed Jonas Bjorkman moesten bij een stand van 6-2 en 2-0 de baan af. Uit deze partij komt de volgende tegenstander van Agassi.

Na een urenlange vertraging en twee onderbrekingen wegens regen speelde Agassi een geduldige partij tegen Dent. ,,Ik was verbaasd dat hij het me zo moeilijk wist te maken'', keek de Amerikaan terug. ,,Hij gaf me niet echt een kans aan te vallen. Hij kan je uit je ritme halen. Gelukkig kwam alles goed. Al is het niet leuk om zo te winnen.''

Het was de tweede keer dat Dent tegen Agassi geblesseerd moest opgeven. In hun eerste onderlinge ontmoeting op Wimbledon 2000 kreeg de hardhitter last van zijn knie. ,,Ik heb het hem opnieuw moeilijk kunnen maken. Ik zag kansen , maar ik kon het niet langer volhouden'', zei de zoon van Phil Dent, dertig jaar geleden finalist in New York. Dent kreeg in de vierde game van de tweede set last van zijn dijbeen. ,,Ik hoopte dat ik derde set er nog kon uitslepen, maar het ging niet meer.''

De partijen in de kwartfinales bij de vrouwen tussen Kim Clijsters en Amelie Mauresmo en Lindsay Davenport en Paola Suarez werden al vroeg in de dag uit het schema gehaald. De organisatie wilde de wedstrijden in de vierde ronde bij de mannen voorrang geven. Hoewel het weer opnieuw niet wilde meewerken, is de wedstrijdleiding in New York nog niet in paniek. ,,We zijn ervan overtuigd dat alles op tijd klaar komt'', zei scheidsrechter Brain Early. ,,De kans bestaat dat de tennissers elke dag zullen moeten spelen, maar ik denk dat ze daar begrip voor hebben.''