Lusanne had twee kidnappers

Lusanne van der Gun (11) uit Oldeberkoop is vorige week vrijwel zeker ontvoerd door twee mannen. De politie denkt dat een van hen, een man van tussen de vijftig en zestig jaar oud die een Ajax-trainingsjasje droeg, het fietsende meisje op maandag met een zelfgemaakt stopbord heeft aangehouden en meegenomen in een grijze stationcar met deuken.

Lusanne is later door een tweede man van ongeveer zestig jaar in de kofferbak van zijn wagen naar Limburg vervoerd. De tweede man droeg een licht overhemd en een bril met goudkleurig montuur.

Lusanne bracht twee nachten door in een auto in een garage met groene kanteldeuren, vlakbij een woning. Volgens de politie staat het vast dat Lusanne in Limburg de straat op is geweest met om haar hoofd een verband, dat ook haar ogen bedekte. Ze heeft vorige week dinsdagavond om kwart over zes naar huis gebeld, vanuit een telefooncel bij het NS-station in Roermond. De politie zoekt mensen die het geblinddoekte meisje daar hebben gezien, mogelijk in gezelschap van haar ontvoerder.

Volgens een politiewoordvoerder hebben zich mensen gemeld die denken dat ze Lusanne in een Limburgse friettent hebben gezien, met een man van ongeveer zestig jaar. De politie zegt dat Lusanne heeft verteld dat ze een patatje heeft gegeten op een terrasje in de buurt van een spoorlijn. Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht van gisteravond heeft de politie negentig nieuwe tips binnengekregen over de ontvoering. Het aantal tips stond voor de uitzending op ongeveer negenhonderd.

Lusanne meldde zich vorige week woensdag bij een hotel in Venlo, nadat ze door haar ontvoerder uit een auto was gezet. Het Friese meisje zou tijdens de ontvoering niet zijn misbruikt of mishandeld.

De politie heeft nog niet gemeld of er losgeld is betaald voor de vrijlating van Lusanne.