Kustwacht doet grote drugsvangst op Curaçao

De kustwacht en de douanerecherche op Curaçao hebben een drugsvangst gedaan van 1.305 kilo. Het ging om cocaïne, heroïne en marihuana. Dat heeft de kustwacht gisteren bekendgemaakt. De verdovende middelen werden aangetroffen in 37 balen, verstopt op een vissersboot afgemeerd bij hutjes aan de zuidkust van Curaçao. Twee mannen werden aangehouden, één uit Curaçao en één uit Colombia. De partij bestaat uit 832 kilo cocaïne en heroïne en 473 kilo marihuana. Ook werden vijf revolvers en zes pistolen aangetroffen aan boord van de boot, evenals een kogelvrij vest. Verder troffen de kustwacht en de douanerecherche een grote hoeveelheid cocaïnebolletjes aan. De totale hoeveelheid aangetroffen drugs heeft in Nederland een geschatte straatwaarde van 45 miljoen euro.