Henin tennist door in de regen

Jennifer Capriati heeft gisteren als eerste de kwartfinales in het vrouwentoernooi van de US Open bereikt. De Amerikaanse tennisster versloeg in New York de Russische Elena Dementieva in twee sets: 6-2 en 7-5. De partij werd meerdere keren onderbroken door de regen. Maar omdat de wedstrijd uiteindelijk wel werd uitgespeeld hoefde de organisatie van de US Open geen geld terug te geven aan de toeschouwers.

De Belgische Henin en haar Russische opponente Dinara Safina namen overigens het recht in eigen hand. Zij weigerden hun partij op te geven toen het voor de zoveelste keer begon te druppelen en de scheidsrechter de vrouwen verzocht de baan te verlaten. Het was toen kwart over tien in de avond.

Henin, dit jaar winnares van Roland Garros, en Safina wilden vooral door tennissen vanwege het joelende publiek dat de hele dag al tevergeefs had gewacht op bewegende beelden. De arbiter ging overstag: ,,Als zij het fijn vinden om te spelen, dan vind ik het fijn om ze te laten spelen.''

De Waalse, in New York als tweede geplaatst, maakte vervolgens binnen een uur korte metten met Safina: 6-0 6-3: Henin: ,,Ik vond de sfeer geweldig. Een laat partijtje, maar nu heb ik een dag vrij, dus tijd genoeg om te herstellen.''

De Amerikaanse Capriati, de nummer zes op de plaatsingslijst, en haar tegenstreefster Dementjeva uit Rusland, konden uiteindelijk hun partij na diverse onderbrekingen afmaken. De werkelijke speeltijd bedroeg een uur en twaalf minuten, maar in totaal nam de partij liefst zeseneenhalf uur in beslag.

Alle partijen in het mannentoernooi werden op Flushing Meadow vanwege de regen uitgesteld.