Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

In Frankrijk 11.435 hittedoden

Volgens de eerste officiële cijfers heeft de recente hittegolf in Frankrijk in de eerste twee weken van augustus aan 11.435, meest oudere Fransen het leven gekost. Deze voorlopige balans valt zwaarder uit dan de schattingen en prognoses van de grootste begrafenisonderneming, die een oversterfte van 10.500 over de eerste drie weken van augustus berekend had en over de hele maand een oversterfte van 13.500 voorzag. De door de begrafenisonderneming genoemde aantallen werden door de regering-Raffarin steeds in twijfel getrokken en te hoog bevonden. Deskundigen verwachten dat de oversterfte over de hele maand uiteindelijk wellicht tegen de 15.000 zal bedragen. Er sterven nog steeds mensen aan de gevolgen van de hittegolf. In Parijs zijn 75 lijken niet door de familie opgehaald. Die worden vandaag van gemeentewege gecremeerd of begraven.