Dode bij steekpartij

De politie heeft zes mensen aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in het Brabantse Etten-Leur, waarbij zaterdagochtend een 21-jarige man uit die gemeente is omgekomen.

Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de steekpartij plaatsvond bij een confrontatie tussen twee groepen jongeren in een parkje aan de Wildbaan, waar veel jeugdigen rondhangen. De politie sluit niet uit dat ze de komende dagen nog meer aanhoudingen zal verrichten.

De zes gearresteerde personen worden verdacht van openlijke geweldpleging en/of doodslag, aldus een woordvoerder van de politie. De 21-jarige man werd volgens de politie omstreeks half vier in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar gewond aangetroffen in het parkje. De man is korte tijd later overleden in een ziekenhuis in Breda.

Het politiekorps Midden- en West-Brabant werkt met een team van 24 man aan het onderzoek. Ze heeft reeds een uitgebreid buurtonderzoek verricht. De mobiele eenheid (ME) heeft zaterdag het hele gebied rond de plaats van de steekpartij uitgekamd op sporen. De politie heeft bij een huiszoeking in de woning van een van de verdachten het vermoedelijke steekwapen inbeslaggenomen. Zij wil geen informatie geven over de indentiteit van de verdachten. Ook andere informatie wenst zij, in het belang van het onderzoek, nog niet prijs te geven.

Volgens omwonenden heerste tussen enkele groepen die zich bij het parkje in Etten-Leur ophielden geregeld ruzies. Nadat het parkje zaterdag was vrijgegeven legden familieleden en bekenden bloemen op de plaats waar de 21-jarige man werd neergestoken. Gistermiddag werd de plaats druk bezocht. Een aantal mensen stak kaarsen op.