Smeltende gletsjers geven lichamen prijs

Het smelten van gletsjers als gevolg van de hete zomer heeft een opmerkelijk neveneffect: de vondst van verdwenen lichamen.

Het lichaam van Helmut Weiss, een Duitse wandelaar die in 1971 vermist raakte, werd dinsdag gevonden nabij Ischgl in Oostenrijk. In juli ontdekten wandelaars het lichaam van een Duitse vrouw die sinds 1956 vermist was in Kaprun. Een Zwitser die al achttien jaar lang in de Zwitserse Alpen op zoek is naar het vermiste lichaam van zijn zoon, dacht donderdag dat zijn zoektocht eindelijk was afgelopen toen een smeltende gletsjer het lichaam van een man vrijgaf. De zoon verdween in 1985 tijdens het beklimmen van de berg Titlis met een vriend. De vader, wiens naam niet bekend is gemaakt, reisde tientallen keren naar de streek om zijn zoon te zoeken. Het enige wat hij vond waren resten van diens uitrusting. Intussen vermoedt hij echter dat het gevonden lichaam dat van de vriend is. Het stoffelijk overschot wordt nu onderzocht. Een woordvoerder van de politie waarschuwt dat het lichaam ook nog van heel iemand anders kan zijn.