Boos Ajax haalt verdediger Chivu terug uit Rome

Ajax heeft verdediger Cristian Chivu teruggehaald naar Amsterdam. De Roemeense verdediger werd begin deze maand door AS Roma gekocht, maar de Italiaanse club kon niet aan haar financiële verplichtingen voldoen.

Roma had tot gisteren de tijd om een bankgarantie af te geven voor het restbedrag van de transfersom, maar slaagde daar niet in. Ajax gaat er vanuit dat Chivu zich volgende week op de training meldt. Maar hij kan voor maandag ook nog aan een andere club worden verkocht. Volgens algemeen directeur Van Eijden is er concrete belangstelling voor hem. ,,Maar dan zullen clubs wel snel moeten zijn, want morgen loopt de transferperiode af en sluit de inschrijvingstermijn voor de Champions League.'' Ajax verkocht Chivu voor 18 miljoen euro aan Roma. Bij de eerste aanbetaling werd 3 miljoen euro overgemaakt. Begin deze week betaalde de club nog eens een miljoen, maar een bankgarantie voor de overige 14 miljoen euro bleef uit. Ajax houdt de vier miljoen euro vast tot de arbitragezaak bij de wereldbond FIFA dient. Ajax zal Chivu aanmelden voor de Champions League. Overigens had Ajax als vervanger voor Chivu de Franse centrale verdediger Escudé al aangetrokken.